Aktiviteter for børn i alle aldre

Ender i også altid med at tage på de samme legepladser og gøre de samme ting i weekenden med jeres børn? Bare rolig, I er ikke de eneste, og der heldigvis råd for. Her kommer vores bud på sjove aktiviteter for børn i alle aldre – uanset om i har et par timer eller et par uger til rådighed. Husk altid at tænk over, hvad dit barn egentlig synes er sjovt, i stedet for at vælge hvad du selv ville synes var sjovt.  

Aktiviteter til hverdag og weekend

I Danmark er der masser af aktiviteter for børn, selvom man ikke har lyst til at betale spidsen af en jetjager for det. De billige aktiviteter egner sig til enhver weekend, og er noget som de fleste børn kan være med på. En skattejagt er altid sjovt og kan nemt varieres i forhold til børnenes aldre. Skattejagten kan både foregå i privaten, i haven eller på offentlige legepladser. Placer billige karameller ved hver post, så der er en ekstra præmie for børnene. Har dine børn brug for at brænde lidt mere energi af, kan du tage dem med i skatepark, hvor man både kan stå på skateboard, rulleskøjter og løbehjul.

Er vejret til det, er det også altid et hit at tage på bondegård. Her kan børnene lære om de forskellige dyr og få lov til at klappe både køer, geder og heste. Man kan selvfølgelig også få en træktur på ponyryg. For mange børn er det også sjovt at tage i svømmehal, og lukke sin indre vandhund ud. Samtidig vil dit barn vænne sig til vand, og blive bedre til at svømme.

Aktiviteter til en særlig dag

Er du på udkig efter en aktivitet der er lidt mere speciel, er der stadig mange muligheder. Der ligger efterhånden mange store, indendørs legeland rundt omkring i Danmark. Vælg det der passer bedst til dine børns aldre og interesser. Foretrækker de dinosaurland eller eventyrland? Er dine børn lidt større og går lidt vildere til den, kan I istedet tage i trampolinland – her kan der rigtig brændes krudt af.

Flere og flere museer har inkorporeret børneaktiviteter i deres udstillinger, så der er noget for alle aldre. Det kan derfor være en sjov aktivitet for både forældre og børn at besøge et museum. Nogle steder får børnene endda lov til at tage deres kreationer med hjem. Er dine børn generelt glade for at være kreative, kan i også besøge Creative Space, hvor i kan male på alle former for keramik, og hente det en uge efter, når det er glaseret og brændt. Det kræver finmotorik og fordybelse, og er altså bedst for de lidt større børn.

Aktiviteter når du virkelig vil forkæle dine unger

Har du lyst til at forkæle dine børn – eventuelt i forbindelse med en fødselsdag – kan i planlægge en ferie, der er skræddersyet til børn. Uanset hvor længe i kan tage afsted, er der masser af muligheder.

En tur til de varme lande falder altid i god jord, og er desuden lige fedt for både forældre og børn. I Thailand er der masser af børnevenlige hoteller og børnevenlige aktiviteter, og det er tilmed billigt at bo og spise. Vil i gerne have hjælp til at planlægge rejsen, er der mange rejsebureauer der kan give et uforpligtende tilbud.

Er en udenlandsrejse en lidt for stor mundfuld, kan et weekendophold også gøre det. Vælg et feriecenter der har vandland eller legeland tilknyttet, og brug en hel weekend i børnenes univers. En tur i sommerhus kan også nemt forvandles til en børnetur, hvis bare i planlægger en masse aktiviteter og lege.